Moștenitorul Coroanei Britanice în România. Prințul Charles se află în a doua vizită oficială

Alteța Sa Regală Charles, Prinț de Wales, se află de miercuri până vineri într-o vizită oficială în România.

În a doua zi pe pământ românesc, Prințul a avut joi o întrevedere cu Patriarhul României în Palatul Patriarhiei. Aici s-a discutat și despre o colaborare dintre Patriarhia Română și două fundații cu scopul promovării patrimoniului cultural și religios din țara noastră.

După acest moment, Alteța Sa Regală a vizitat în 30 martie 2017 și Catedrala Patriarhală unde a aprins o lumânare. De asemenea, a audiat și un mini concert de muzică religioasă interpretat de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Tot astăzi, Prinţul Charles al Marii Britanii s-a aflat în vizită la Guvernul României, Muzeul Satului și Delta Văcărești.

Ultima oprire a fost la Palatul Elisabeta, unde s-a întâlnit cu Alteța Sa Regală, Principesa Margareta a României, care este verișoară de gradul II.

În prima zi a vizitei, Președintele României, Excelența Sa Klaus Iohannis, i-a conferit în 29 martie 2017 Ordinul Național Steaua României în Grad de Mare Cruce.

Vizita din țara noastră este prima din turneul european care se va încheia în 6 aprilie 2017. Pentru Moștenitorul Coroanei Britanice aceasta a fost a doua vizită oficială în România. În zilele următoare Prințul va merge în Italia și Austria.

Comentarii Facebook


Știri recente