IPS Andrei: „Dumnezeu ne scoate din toate situațiile dificile dacă avem credință”

Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a rostit duminică, 21 august 2016, un cuvânt credincioșilor Parohiei Băișoara în Duminica a IX-a după Rusalii, informează site-ul oficial al Mitropoliei Clujului.

Înaltpreasfintia Sa a subliniat faptul că ceea ce cerem în rugăciune trebuie să cerem cu credință.

Situațiile dificile prin care trecem în viață nu pot fi depășite decât cu ajutorul lui Dumnezeu. Credința este încredințarea celor nădăjduite, dovedirea lucrurilor celor nevăzute. Nu-L vedem pe Dumnezeu, dar credem în existența Lui. Însă, cum se naște credința? Pe de o parte, credința este darul lui Dumnezeu, iar pe de altă parte este rezultatul frământărilor, cercetărilor noastre personale, a spus ierarhul.

La finalul Liturghiei săvârșite de Înaltpreasfinția Sa, alături de un sobor de zece preoți, ierarhul a sfințit noul monument ridicat în cinstea eroilor din Primul și Al Doilea Război Mondial. În continuare, urmat de onorul militar, parada militară în memoria eroilor şi depuneri de coroane,  precum şi conferirea Titlului de Cetăţean de Onoare al comunei Băişoara, Înaltpreasfinţitului Părinte Andrei Arhiepiscopul Vadului, Feleacului şi Clujului şi Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi al Sălajului.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Sărbătoarea Bunei Vestiri la Mănăstirea Nera

Paraclisul Mănăstirii Nera și-a sărbătorit sâmbătă, 25 martie 2017, hramul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a oficiat Sfânta Liturghie. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de grupul psaltic Ethos al Eparhiei Caransebeșului.…