IPS Andrei a slujit la Mănăstirea de la Bichigiu

Mitropolitul Clujului, IPS Andrei, a liturghisit duminică la Mănăstirea bistrițeană Sfânta Treime din Bichigiu. Paraclisul așezământului monahal este aşezat sub ocrotirea Sfântului Atanasie Todoran, originar din această localitate.

În timpul Sfintei Liturghii, Părintele Mitropolit le-a vorbit credincioşilor despre tăria mărturisirii credinţei prin fapte, urmând exemplul Sfinților Mărturisitori Năsăudeni, pomeniți în 12 noiembrie în Biserica Ortodoxă Română.

La slujbă au participat credincioși din tot județul Bistrița-Năsăud, dar și un grup de pelerini din Cluj-Napoca, notează radiorenaşterea.ro.

La final, cei prezenţi au primit bucate pregătite de locuitorii din satele învecinate mănăstirii.


Mănăstirea de călugari de la Bichigiu a fost înfiinţată în anul 1997 pe locul uneia mai vechi, amintită în documentele istorice ca datând din anul 1523.

La sfârşitul anului 1997 a fost finalizată clădirea ce cuprindea chiliile, trapeza şi paraclisul şi au fost începute demersurile pentru construirea bisericii mari, însă 5 ani mai târziu toate imobilele au fost mistuite de foc.

Actuala obşte monahală, împreună cu stareţul ei, protosinghelul Ilie Cira, au ridicat noi clădiri.

Foto Credit: Arhivă radiorenasterea.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

PF Teofil: „După ce a conştientizat importanța sufletului, Sf. Gherasim de la Iordan a disprețuit comorile pământești de dragul bunurilor cerești”

În Patriarhia Ierusalimului a fost cinstit sâmbătă, conform calendarului iulian nerevizuit, Sfântul Gherasim de la Iordan. Cu acest prilej, PF Teofil a liturghisit împreună cu mai mulţi ierarhi şi clerici la Mănăstirea ocrotită de sfânt şi aşezată…