Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia a fost adusă în Slobozia

Peste zece mii de credincioși au întâmpinat ieri la Catedrala Episcopală din Slobozia, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia din județul Neamț, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Slujba de Te Deum din 19 aprilie 2017 a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împreună cu preoții din Eparhie în Catedrala Înălțarea Domnului.

La finalul slujbei, ierarhul a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru generozitatea și dragostea frățească arătate prin trimiterea sfintei icoane în Slobozia.

Icoana a fost purtată apoi în procesiune până la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din municipiu. Aceasta a fost așezată spre închinare într-un baldachin, alături de părticele din mai multe sfinte moaște aflate în tezaurul celui mai vechi așezământ monahal din Câmpia Bărăganului.

Aducerea acestui vestigiu are loc cu ocazia hramului de primăvară al Mănăstirii din Slobozia, Izvorul Tămăduirii. Icoana de la Mănăstirea Agapia Nouă va rămâne în Slobozia până luni, 24 aprilie 2017.

Vineri, Episcopul Sloboziei și Călărașilor va sluji la Mănăstirea Sfinţii Voievozi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

PF Teofil: „După ce a conştientizat importanța sufletului, Sf. Gherasim de la Iordan a disprețuit comorile pământești de dragul bunurilor cerești”

În Patriarhia Ierusalimului a fost cinstit sâmbătă, conform calendarului iulian nerevizuit, Sfântul Gherasim de la Iordan. Cu acest prilej, PF Teofil a liturghisit împreună cu mai mulţi ierarhi şi clerici la Mănăstirea ocrotită de sfânt şi aşezată…