Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia a fost adusă în Slobozia

Peste zece mii de credincioși au întâmpinat ieri la Catedrala Episcopală din Slobozia, Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia din județul Neamț, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Slujba de Te Deum din 19 aprilie 2017 a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, împreună cu preoții din Eparhie în Catedrala Înălțarea Domnului.

La finalul slujbei, ierarhul a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, pentru generozitatea și dragostea frățească arătate prin trimiterea sfintei icoane în Slobozia.

Icoana a fost purtată apoi în procesiune până la Mănăstirea Sfinţii Voievozi din municipiu. Aceasta a fost așezată spre închinare într-un baldachin, alături de părticele din mai multe sfinte moaște aflate în tezaurul celui mai vechi așezământ monahal din Câmpia Bărăganului.

Aducerea acestui vestigiu are loc cu ocazia hramului de primăvară al Mănăstirii din Slobozia, Izvorul Tămăduirii. Icoana de la Mănăstirea Agapia Nouă va rămâne în Slobozia până luni, 24 aprilie 2017.

Vineri, Episcopul Sloboziei și Călărașilor va sluji la Mănăstirea Sfinţii Voievozi.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…

Patriarhul Daniel la Curtea de Arges

Primire călduroasă a Patriarhului Daniel la Curtea de Argeș. Preafericirea Sa va participa la evenimentele dedicate celor 500 ani de existență a ctitoriei Sfântului Neagoe Basarab

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a ajuns luni seară la Catedrala Arhiepiscopală din Curtea de Argeș, unde a fost întâmpinat de IPS Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, și de sute de credincioși, între…