Hramul parohiei ortodoxe române din Madrid

Vineri, 21 noiembrie 2014, de sărbătoarea ,,Intrării Maicii Domnului în biserică”, Preasfințitul Părinte Timotei, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a slujit în Parohia ,,Preasfânta Fecioară Maria” din Madrid, înconjurat de un sobor de preoți.

La cuvântul de învățătură, după încadrarea istorică a sărbătorii, Preasfinția Sa a subliniat responsabilitatea pe care o au părinții în ceea ce privește nașterea de copii: Moștenirea genetică este definitorie pentru dezvoltarea psiho-fizică a noului născut, de aceea viitorii părinți au mare nevoie de o viață curată, de o viață în care să domnească Hristos Domnul.

În cadrul acestei Sfinte Liturghii, Preafințitul Părinte a hirotonit întru preot pe diaconul Macarie Bărgăvanu, pe seama Paraclisului Episcopal cu hramul ,,Nașterea Domnului”.

Tot cu această ocazie, biserica Parohiei ,,Preasfânta Fecioară Maria”, a fost ridicată la rangul de Catedrală Episcopală, iar Părintele Paroh Teofil Moldovan, a fost numit mare ecleziarh al Catedralei, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es.

Comentarii Facebook


Știri recente