Germania | Mitropolitul Serafim a hirotonit preot pentru românii ortodocși din Passau

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a slujit duminică, 8 ianuarie 2017, în orașul Passau din Germania. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în Parohia Nașterea Maicii Domnului. Slujba a avut loc în complexul catolic SpektrumKirche, conform site-ului oficial al eparhiei.

În cadrul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Serafim a hirotonit în preot pe diaconul Ioan Marius Jidveian, pe seama Parohiei din Passau. De asemenea, teologul Cristian Ștefan Leontie a fost hirotesit ipodiacon.

***

Parohia Nașterea Maicii Domnului din Passau, înființată în ianuarie 2014, a fost în grija Pr. Vasile Florin Reuț, de la Parohia românească din Straubing. Din anul 2015, slujbele au avut loc cu regularitate o dată pe lună în capela complexului catolic SpektrumKirche. Odată cu venirea noului preot, activitatea liturgică va intra în normal. Totodată, se fac demersuri pentru obținerea unui locaș de cult pentru această parohie, de la Episcopia Romano-Catolică.

Potrivit statisticilor oficiale, în ianuarie 2016 erau înregistrați 1505 cetățeni români în Passau și împrejurimi, 133 în Freyung și 1115 în Rottal-Inn.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Patriarhul Daniel: „Femeile Mironosiţe sunt icoana tuturor femeilor credincioase care au iubit pe Hristos Cel răstignit și înviat şi Biserica Sa”

Femeile Mironosițe sunt primele ființe umane care au binevestit Învierea Domnului, a transmis Duminica aceasta Patriarhul României. Credincioşii prezenţi în 30 aprilie 2017 la Mănăstirea ilfoveană Pasărea au ascultat cuvântul Preafericirii Sale. Pentru început, Întâistătătorul…