FTOUB | Eveniment dedicat mișcării duhovnicești a Rugului Aprins

Numeroși teologi și oameni de cultură au participat, în data de 18 mai 2017, la seara duhovnicească dedicată mișcării Rugului Aprins. Manifestarea a avut loc în Amfiteatrul Dumitru Stăniloae a Facultății de Teologie din București.

La evenimentul intitulat Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim: Întâlnirea duhovnicilor cu intelectualii au fost prezente personalități precum: Emanoil Mihăilescu, Nicolae Rădulescu și Marius Vasileanu, Ana Calciu, Afrodita Androne și Tomi Cristin.

În cuvântul de deschidere, părintele Gheorghe Holbea, Președintele Cenaclului Sfântul Simeon Noul Teolog, a evidențiat însemnătatea duhovnicească a Rugului Aprins în perioada comunistă.

Rugul Aprins este o mișcare duhovnicească oarecum suprinzătoare în secolul al XX-lea. De ce acest lucru? Deoarece în plină epocă comunistă s-a întemeiat această mișcare duhovnicească pe care unii au denumit-o o înflorire a idealului isihast la începutul comunismului în România. Anumiți autori au situat această mișcare culturală, duhovnicească ca fiind un moment important al spiritualității românești, a precizat părintele Gheorghe Holbea.

La finalul evenimentului, corul Bisericii Precupeții Noi a interpretat melodii din registrul maicilor de la Diaconești.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente