FTOUB | Eveniment dedicat mișcării duhovnicești a Rugului Aprins

Numeroși teologi și oameni de cultură au participat, în data de 18 mai 2017, la seara duhovnicească dedicată mișcării Rugului Aprins. Manifestarea a avut loc în Amfiteatrul Dumitru Stăniloae a Facultății de Teologie din București.

La evenimentul intitulat Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim: Întâlnirea duhovnicilor cu intelectualii au fost prezente personalități precum: Emanoil Mihăilescu, Nicolae Rădulescu și Marius Vasileanu, Ana Calciu, Afrodita Androne și Tomi Cristin.

În cuvântul de deschidere, părintele Gheorghe Holbea, Președintele Cenaclului Sfântul Simeon Noul Teolog, a evidențiat însemnătatea duhovnicească a Rugului Aprins în perioada comunistă.

Rugul Aprins este o mișcare duhovnicească oarecum suprinzătoare în secolul al XX-lea. De ce acest lucru? Deoarece în plină epocă comunistă s-a întemeiat această mișcare duhovnicească pe care unii au denumit-o o înflorire a idealului isihast la începutul comunismului în România. Anumiți autori au situat această mișcare culturală, duhovnicească ca fiind un moment important al spiritualității românești, a precizat părintele Gheorghe Holbea.

La finalul evenimentului, corul Bisericii Precupeții Noi a interpretat melodii din registrul maicilor de la Diaconești.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Statistici | Filantropie şi dăruire pentru semeni. Mii de persoane au beneficiat de Programele „Sănătate pentru Sate” şi „Prevenție și educație pentru sănătate”

Prin programele Sănătate pentru Sate şi Prevenție și educație pentru sănătate, derulate cu binecuvântarea Patriarhului Daniel, mii de români au fost îndrumaţi şi ajutaţi pentru a-şi îmbunătăţi starea de sănătate. Ei au fost consiliaţi de…