FTOUB | Eveniment dedicat mișcării duhovnicești a Rugului Aprins

Numeroși teologi și oameni de cultură au participat, în data de 18 mai 2017, la seara duhovnicească dedicată mișcării Rugului Aprins. Manifestarea a avut loc în Amfiteatrul Dumitru Stăniloae a Facultății de Teologie din București.

La evenimentul intitulat Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim: Întâlnirea duhovnicilor cu intelectualii au fost prezente personalități precum: Emanoil Mihăilescu, Nicolae Rădulescu și Marius Vasileanu, Ana Calciu, Afrodita Androne și Tomi Cristin.

În cuvântul de deschidere, părintele Gheorghe Holbea, Președintele Cenaclului Sfântul Simeon Noul Teolog, a evidențiat însemnătatea duhovnicească a Rugului Aprins în perioada comunistă.

Rugul Aprins este o mișcare duhovnicească oarecum suprinzătoare în secolul al XX-lea. De ce acest lucru? Deoarece în plină epocă comunistă s-a întemeiat această mișcare duhovnicească pe care unii au denumit-o o înflorire a idealului isihast la începutul comunismului în România. Anumiți autori au situat această mișcare culturală, duhovnicească ca fiind un moment important al spiritualității românești, a precizat părintele Gheorghe Holbea.

La finalul evenimentului, corul Bisericii Precupeții Noi a interpretat melodii din registrul maicilor de la Diaconești.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Programul hramului dedicat Sfintei Parascheva de la Iaşi

În acest an, manifestările dedicate sărbătorii Sfintei Cuvioase Parascheva vor avea loc, la Iași, în perioada 11-14 octombrie 2018, anunţă Doxologia. Alături de moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva vor fi aduse spre închinare și moaștele Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina.…

A început deshumarea Episcopului Grigorie Leu

Arheologii de la IICCMER și instituțiile muzeale colaboratoare au început marți, 25 septembrie, acțiunea de deshumare a rămășițelor Episcopului Grigorie Leu, informează Episcopia Huşilor. Marţea aceasta au fost efectuate săpăturile până la nivelul superior al…