Deschiderea Festivalului Doxologia, la Arad

La Arad, la Colegiul Naţional Moise Nicoară, a avut loc marţi, 17 decembrie 2014, deschiderea Festivalului Doxologia, manifestare spirituală şi cultural-educativă complexă cu implicaţii multiple, pastorale, sociale şi misionare, care încearcă să implice parohia, comunitatea, şcoala şi diverse instituţii locale şi judeţene în mărturisirea credinţei, ca eveniment al bucuriei şi al darului lui Dumnezeu.

„Festivalul îşi propune, printre altele, şi promovarea reprezentărilor artistice autentice, recuperarea semnificaţiilor culturale ale ortodoxiei ca o via pulchritudinis, cale a frumuseţii. Doxologia este un festival închinat tainei Crăciunului, ca o manifestare epifanică a lui Dumnezeu şi a luminii Sale mari într-un prunc, care S-a născut pentru noi. Naşterea Domnului este o epifanie a bunătăţii lui Dumnezeu şi a atotmilostivirii Sale faţă de om. Întâlnirea cu smerenia lui Dumnezeu ne transformă în bucurie: bunătatea Sa creează adevărata sărbătoare”, ne-a transmis Arhim. Teofan Mada, vicar-administrativ, coordonator de proiect.

Gala de deschidere a avut loc la Colegiul Naţional Moise Nicoară, instituţie emblematică a învăţământului preuniversitar din Arad, în prezenţa multor participanţi, reprezentanţi ai conducerii Colegiului şi a multor tineri din şcolile arădene.

Cu acest prilej au fost invitaţi să concerteze corul psaltic Trisaghion de la Iaşi, care au prezentat un repertoriu foarte bogat, format din compoziţia a 20 de piese muzicale psaltice, specifice imnografiei Crăciunului.

„A celebra Naşterea Domnului înseamnă a manifesta bucuria, noutatea, lumina pe care Naşterea Domnului a adus-o în toată existenţa noastră, pentru a fi şi noi purtători ai bucuriei, ai adevăratei noutăţi, ai luminii lui Dumnezeu cu alţii. Crăciunul este sărbătoarea bucuriei, praznicul în care Domnul Iisus Hristos vrea să se nască şi în inimile noastre, doreşte să ne preschimbe în El. Concertul grupului psaltic Trisaghion nu a fost numai un moment de îmbogăţire culturală, ci un moment de har, de bucurie, de duh pentru a întări comuniunea noastră cu Dumnezeu, pentru a ne opri să contemplăm raza Sa de frumuseţe care ne uimeşte, care atinge inima şi ne invită să urcăm spre Dumnezeu”, a mai precizat Arhim. Teofan Mada, vicar-administrativ, coordonator de proiect.

Comentarii Facebook


Știri recente