„Criterii de recunoaștere și evaluare a picturii bizantine”. Congres la Patriarhie

La Palatul Patriarhiei din Bucureşti va avea loc în intervalul 20 – 24 mai 2017 Congresul Internațional de Teologie Criterii de recunoaștere și evaluare a picturii bizantine (icoană și frescă).

Organizatorii evenimentului sunt Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale, Sectorul Cultură și Patrimoniu religios – Comisia de Pictură Bisericească, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din cadrul Universității din București, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte.

Evenimentul se desfăşoară în contextul Anului omagial 2017 în Patriarhia Română.

Ca participanţi vor fi reprezentanți ai instituțiilor de stat, preoți, profesori și specialiști în Artă Sacră din țară și din străinătate.

Un element special în programă îl constituie premierea câștigătorilor Concursului Naţional de Creaţie Icoana şi Şcoala mărturisirii și ai Concursului Naţional Icoana ortodoxă –lumina credinţei (ediția a VI-a) din 21 mai 2017.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Catavasier

La Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă a apărut cartea Catavasier sau Octoih Mic. Cartea cuprinde: Cântările Învierii pe cele opt glasuri, Polielee și Mărimuri, Catavasiile de peste an și alte cântări de trebuință din…

PS Sofronie: Avem datoria să păzim unitatea Bisericii

Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a sfințit duminica aceasta biserica cimitirului parohial din Husasău de Criș, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei. După târnosirea locașului cu hramurile Învierea lui Lazăr…