„Criterii de recunoaștere și evaluare a picturii bizantine”. Congres la Patriarhie

La Palatul Patriarhiei din Bucureşti va avea loc în intervalul 20 – 24 mai 2017 Congresul Internațional de Teologie Criterii de recunoaștere și evaluare a picturii bizantine (icoană și frescă).

Organizatorii evenimentului sunt Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale, Sectorul Cultură și Patrimoniu religios – Comisia de Pictură Bisericească, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din cadrul Universității din București, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte.

Evenimentul se desfăşoară în contextul Anului omagial 2017 în Patriarhia Română.

Ca participanţi vor fi reprezentanți ai instituțiilor de stat, preoți, profesori și specialiști în Artă Sacră din țară și din străinătate.

Un element special în programă îl constituie premierea câștigătorilor Concursului Naţional de Creaţie Icoana şi Şcoala mărturisirii și ai Concursului Naţional Icoana ortodoxă –lumina credinţei (ediția a VI-a) din 21 mai 2017.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Sesiune de admitere la extensia FTOUB din Roma

36 de candidați participă în perioada 21-23 septembrie 2017 la sesiunea de admitere a extensiei Facultății de Teologie Justinian Patriarhul, secțiunea Pastorală, la Roma. Prima probă a reprezentat-o testul de aptitudini socio-umane. La eveniment a…