„Criterii de recunoaștere și evaluare a picturii bizantine”. Congres la Patriarhie

La Palatul Patriarhiei din Bucureşti va avea loc în intervalul 20 – 24 mai 2017 Congresul Internațional de Teologie Criterii de recunoaștere și evaluare a picturii bizantine (icoană și frescă).

Organizatorii evenimentului sunt Sectorul teologic-educațional al Administrației Patriarhale, Sectorul Cultură și Patrimoniu religios – Comisia de Pictură Bisericească, Facultatea de Teologie Ortodoxă Justinian Patriarhul din cadrul Universității din București, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte.

Evenimentul se desfăşoară în contextul Anului omagial 2017 în Patriarhia Română.

Ca participanţi vor fi reprezentanți ai instituțiilor de stat, preoți, profesori și specialiști în Artă Sacră din țară și din străinătate.

Un element special în programă îl constituie premierea câștigătorilor Concursului Naţional de Creaţie Icoana şi Şcoala mărturisirii și ai Concursului Naţional Icoana ortodoxă –lumina credinţei (ediția a VI-a) din 21 mai 2017.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Pastorale Crăciun 2017 | PS Ignatie către părinţi: De modul cum le transmiteţi credinţa Bisericii noastre copiilor, depinde frumuseţea şi curăţia neamului nostru românesc

Episcopul Huşilor atrage atenţia în scrisoarea pastorală transmisă cu prilejul Sărbătorii Naşterii Domnului asupra provocărilor cu care se confruntă tinerii în ziua de astăzi. Părinţii au o mare responsabilitate, întrucât de modul cum le este…