Comuniune liturgică în Duminica Ortodoxiei la Mănăstirea Pantocrator

În prima duminică din Postul Mare, Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Pantocrator din localitatea Drăgănești-Vlașca. Din soborul slujitor a făcut parte Protos. Sebastian Serdaru, starețul mănăstirii.

În cuvântul rostit la finalul slujbei din 5 martie 2017, Preasfinția Sa a vorrbit despre importanța trăirii Ortodoxiei, informează informează Arhid. Serafim Baciu, Consilier mass-media al Eparhiei.

Ortodoxia este trăirea în experiența duhovnicească a Bisericii de peste două mii de ani, care nu poate fi înlocuită de nimic. Pentru această credință sfântă, calendarul este plin de martiri care au apărat-o chiar cu prețul vieții lor. Numai dacă o vom respecta și o vom împlini, ea ne va fi de folos și nouă, a concluzionat ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc o procesiune cu sfintele icoane în jurul bisericii, condusă de PS. Galaction.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Sesiune de admitere la extensia FTOUB din Roma

36 de candidați participă în perioada 21-23 septembrie 2017 la sesiunea de admitere a extensiei Facultății de Teologie Justinian Patriarhul, secțiunea Pastorală, la Roma. Prima probă a reprezentat-o testul de aptitudini socio-umane. La eveniment a…