Arhiepiscopia Timișoarei a donat o casă unei familii defavorizate din Murani, jud. Timiş

Mitropolitul Banatului

O familie cu opt copii din loc. Murani, Jud. Timiş, aflată într-o situaţie financiară precară, a primit din partea Arhiepiscopiei Timişoarei o locuinţă. Slujba de binecuvântare a imobilului a fost oficiată marţi, 14 noiembrie 2016, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului.

dsc_9791

La inițiativa și cu purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, în prag de iarnă, Arhiepiscopia Timișoarei a finalizat lucrările de zidire a unei locuințe pentru o familie cu opt copii, aflată într-o situaţie financiară delicată, din localitatea Murani, Județul Timiș. Cu acest prilej, ieri, 14 noiembrie 2016, în ajunul Postului Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, a avut loc, în prezența Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Ioan, slujba de sfințire și de binecuvântare a noii case, informează Răzvan Fibișan de la Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timișoarei.

După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a adresat un cuvânt de binecuvântare pentru membrii familiei. De asemenea, Ierarhul le-a dăruit lemne pentru iarnă, covoare, veselă și pachete cu alimente. Totodată, a fost oferit membrilor familiei un abonament de pâine și lapte la magazinul alimentar din comună pentru o perioadă de patru luni. Familia cu opt copii, care a beneficiat de noua locuință, va rămâne în strânsă legătură cu Centrul eparhial din Timișoara, care se va îngriji în continuare de cele necesare traiului, astfel încât copiii să poată beneficia și de o educație specifică vârstei fiecăruia.

Am cercetat aproape toate satele și am văzut că Banatul, deși este o zonă înstărită, totuși, în unele locuri, există multă sărăcie și nevoință. Am cumpărat de curând o casă pentru un deținut, iar, acum, văzându-o pe sora Maria cu opt copii că locuiește într-o casă aflată în pericol de prăbușire, m-am gândit că, în prag de iarnă, să intre în casă nouă, decentă, pentru a putea aștepta Nașterea Domnului nostru Iisus și în care poate să-și crească copiii mai departe. Casa are deja curent electric, iar, din mila lui Dumnezeu, o să le asigurăm un abonament de pâine și lapte pentru întreaga perioadă a iernii, a precizat Mitropolitul Banatului.

În septembrie 2016, Arhiepiscopia Timișoarei a donat o casă în localitatea Variaș, Jud. Timiș unui deținut de la Penitenciarul Timișoara, cu patru copii, iar astăzi, 14 noiembrie, acest proiect social continuă prin donarea unei alte case, nou construită, pentru o familie cu opt copii, arătându-se, în felul acesta, grija Înaltpreasfinției Sale față de cei aflați în nevoi.

 

 

 

 

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente