Activitate cultural religioasă la Biserica „Sfântul Dumitru” din Roman

activitate-cultural-religioasa-la-biserica-sfantul

În contextul Anului Omagial 2016, joi, 25 februarie a.c., la Biserica Sfântul Dumitru din Roman, a avut loc activitatea cultural-religioasă Lecția trecutului pentru viitor, informează site-ul oficial al Eparhiei. Organizată de Protopopiatul Roman în colaborare cu parohiile Sfântul Dumitru şi sfinții Apostoli Petru și Pavel, activitatea s-a bucurat de participarea elevilor de la Liceul Tehnologic Vasile Sav, de la Liceul Teologic Melchisedec Ștefănescu și de la Școlile Gimnaziale Carol I și Calistrat Hogaș din Municipiul Roman.

”În biserica «Sf. Dumitru» din cartierul muncitoresc, începând cu ora 14:00, a fost oficiată o slujbă de Te Deum, după care copiii prezenți, îmbrăcați fiind în straie populare, au prezentat câteva scenete. Totodată s-a pus în discuție ce este de folos și ce avem obligația să păstrăm din trecutul nostru”, a declarat preotul protopop Dragoș Munteanu.

La sfârșitul activității, toți participanții au fost invitați de către preotul Vasile Strat, gazda evenimentului, în Așezământul social de lângă biserică, unde, cu ajutorul enoriașilor, a fost organizat un adevărat muzeu al tradițiilor populare. Cei prezenți au fost îndemnați să guste și din bogatele produse tradiționale care cu siguranță le-au amintit de vatra bunicilor.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
01

A XVIII-a ediţie a „Colocviilor Putnei”

În după-amiaza zilei de miercuri, 20 iulie 2016, la Mănăstirea Putna a început ediţia aniversară „Putna 550“ a Simpozionului internaţional de istorie „Colocviile Putnei“, a XVIII-a din şirul de reuniuni ştiinţifice începute în anul 2005,…

01

Liturghie arhierească la Albac

În ziua sărbătorii Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul, miercuri 20 iulie 2016,  Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica mănăstirii ,,Sfântul Proroc Ilie” de la Albac, jud. Alba, informează site-ul oficial…