Activitate cultural religioasă la Biserica „Sfântul Dumitru” din Roman

În contextul Anului Omagial 2016, joi, 25 februarie a.c., la Biserica Sfântul Dumitru din Roman, a avut loc activitatea cultural-religioasă Lecția trecutului pentru viitor, informează site-ul oficial al Eparhiei. Organizată de Protopopiatul Roman în colaborare cu parohiile Sfântul Dumitru şi sfinții Apostoli Petru și Pavel, activitatea s-a bucurat de participarea elevilor de la Liceul Tehnologic Vasile Sav, de la Liceul Teologic Melchisedec Ștefănescu și de la Școlile Gimnaziale Carol I și Calistrat Hogaș din Municipiul Roman.

”În biserica «Sf. Dumitru» din cartierul muncitoresc, începând cu ora 14:00, a fost oficiată o slujbă de Te Deum, după care copiii prezenți, îmbrăcați fiind în straie populare, au prezentat câteva scenete. Totodată s-a pus în discuție ce este de folos și ce avem obligația să păstrăm din trecutul nostru”, a declarat preotul protopop Dragoș Munteanu.

La sfârșitul activității, toți participanții au fost invitați de către preotul Vasile Strat, gazda evenimentului, în Așezământul social de lângă biserică, unde, cu ajutorul enoriașilor, a fost organizat un adevărat muzeu al tradițiilor populare. Cei prezenți au fost îndemnați să guste și din bogatele produse tradiționale care cu siguranță le-au amintit de vatra bunicilor.

Comentarii Facebook


Știri recente