ÎPS Nicolae: „Trebuie să le clădim copiilor noștri o casă părintească și o casă spirituală care este Biserica”

ips-nicolae-trebuie-sa-le-cladim

În Duminica a 34-a după Rusalii, la Catedrala Patriarhală, slujba Sfintei Liturghii a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, înconjurat un sobor de preoți și diaconi.

După citirea Pericopei Evanghelice de la Sfântul Evanghelist Luca, capitolul 15, versetele de la 11 la 32, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat faptul că în ziua de azi copiii sunt supuși aceleiași ispite ca și Fiul risipitor, anume să plece din casa și din țara părinților lor. Înaltpreasfinția Sa a adresat un îndemn tuturor părinților pentru a-și crește copiii în învățătura Bisericii: „Trebuie să le clădim copiilor noștri o casă părintească și o casă spirituală care este Biserica și comunitatea Bisericii. Dacă vor pleca la studii sau în lume, dacă se vor trezi din rătăcire, o vor face când își vor aminti că au o casă părintească și părinți care îi așteaptă. De aceea, responsabilitatea este și a părinților trupești și a părinților duhovnicești să zidească casă copiilor noștri. Când va veni vremea ei își vor aduce aminte de această casă duhovnicească și de casa părintească și se vor întoarce, dacă nu, vor continua să rătăcească în lume”.

Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi a evidențiat faptul că misiunea de a zidi casă duhovnicească copiilor noștri revine parohiilor și comunităților religioase, din țară și din străinătate: „Responsabilitatea noastră este ca să îi creștem în casa părintească până la vârsta când pleacă la universitate, să îi educăm, să îi învățăm ce înseamnă să fii creștin și ortodox, să le oferim darul credinței și al înțelegerii dragostei lui Dumnezeu ca Părinte iubitor pentru noi toți. Experiența noastră este că acești copii bine crescuți și educați în parohiile noastre se vor întoarce cândva. După plecarea lor în lume își vor aminti cine sunt, creștini și ortodocși, și își vor aminti că au o casă și se vor întoarce la dragostea părintească pe care au primit-o în casa lor părintească”.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
img_8177_1280x853

Sfântul Voievod Neagoe Basarab cinstit la Curtea de Argeș

În ziua de cinstire a Sfântului Voievod Neagoe Basarab, luni, 26 septembrie 2016, Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, au oficiat Sfânta Liturghie în…