Ziua Universală a Iei va fi serbată cu anticipație în Ankara

Ia românească va fi celebrată în Ankara, în zilele de 13 și 14 iunie 2019, prin două evenimente de excepție organizate de Ambasada României în Turcia.

Este vorba despre o prezentare de modă inedită intitulată „SimfonIA Florilor”, în cadrul căreia brandul românesc „Flori de Ie” va prezenta 30 de costume tradiționale românești de patrimoniu, precum și o colecție de design vestimentar modern inspirată din cultura și tradițiile românești.

Evenimentul va începe la ora 18:00, fiind găzduit de Atakule, clădire – simbol a Turciei, care va afișa pe ecranele sale tricolorul românesc și mesajul „Sărbătorim ia românească” în limbile turcă și engleză.

Participanții se vor putea delecta cu un concert al formației de jazz „World Mix Band”, condusă de profesorul român Julian Lupu din cadrul Orchestrei Bilkent din Ankara.

A doua parte, care va debuta în data de 14 iunie 2019, la ora 10:30, este reprezentată de cea de-a doua ediție a evenimentului caritabil numit „Fascinating Fascinator Garden Tea Party”.

În grădina Ambasadei României vor fi expuse ii și costume tradiționale românești și va fi organizată o tombolă cu produse tradiționale românești și internaționale.

Fondurile strânse vor fi utilizate pentru ajutorarea refugiaților sirieni din zona metropolitană Ankara.

Ziua Universală Iei românești, este în prezent sărbătorită în 48 de țări, în peste 100 de orașe de românii de pretutindeni.

Este celebrată chiar în ziua Nașterii Sfântului Ioan Botezătorul, 24 iunie, cunoscută ca Sânzienele ori Drăgaica.

Foto credit: Basilica.ro/ Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente