Ziua Unirii Principatelor Române sărbătorită în Catedrala Episcopală din Canada

Episcopul Ioan Casian al Canadei a oficiat marți slujba de Te Deum la Catedrala Episcopală „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Saint-Hubert, Quebec, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Episcopul Canadei a vorbit la finalul slujbei despre rolul Bisericii în realizarea Unirii și faptul că identitatea românească presupune un set de valori creștine.

„Unirea Principatelor vine să împlinească năzuințele de veacuri ale românilor și să le ofere posibilitatea de renunța la hotare vremelnice, ce fuseseră plantate în calea lor în mod artificial”, a spus ierarhul.

„Biserica Ortodoxă a fost cea care a avut o contribuție aparte la realizarea acestui moment istoric, întrucât ea a menținut conștiința istorică și a contribuit la emanciparea unora dintre elitele românești care au netezit calea spre această unire”.

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a încheiat predica sa subliniind că „ne gândim astăzi nu doar la oamenii care au avut un cuvânt de spus din perspectiva politică, ori cea diplomatică, ci și la preoții și credincioșii care și-au adus aportul la realizarea evenimentului”.

Foto credit: Episcopia Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente