Ziua Sfintei Cruci la Șomcuta Mare

Foarte mulți credincioși maramureșeni au participat, în duminica Sfintei Crucii, la slujba de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Șomcuta Mare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, după cum aflăm de la TRINITAS TV.

In cadrul Sf. Liturghii a hirtonit intru diacon pe seama acestei biserici pe teologul Ioan Lupse, potrivit episcopiammsm.ro.

Lăcașul de cult a fost construit în anul 1886, în prezent aflându-se în ample lucrări de renovare. Parohia are un numar de 3000 de credincioși și 2 preoți slujitori.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…