Ziua Românilor de Pretutindeni organizată de IEH în 7 comunități istorice românești

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni, sărbătorită duminică, 26 mai 2019,  Institutul Eudoxiu Hurmuzachi (IEH) pentru românii de pretutindeni, va derula diferite programe în șapte comunități istorice românești.

Locațiile în care se vor desfășura activitățile sunt: Comrat (Republica Moldova), Cernăuți şi Ismail (Ucraina), Timoc și Lokve (Serbia), Corcea (Albania)  și Vidin (Bulgaria), se arată în comunicatul de presă emis de Institut.

Evenimentele ce cuprind programe de educație, cercetare științifică, cultură și politici, au ca obiectiv menţinerea, promovarea şi afirmarea identităţii  culturale, etnice, lingvistice şi religioase a românilor din comunitățile istorice.

Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni, se află în subordinea Ministerului pentru Românii de pretutindeni.

Ziua Românilor de Pretutindeni instituită prin art. 10 din Legea nr. 299/2007, privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, se sărbătorește în ultima duminică a lunii Mai.

Planul proiectelor desfășurate în 2019 de IEH, poate fi consultat și pe site-ul oficial al instituției.

Foto credit: Epoch Times România

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Romfilatelia a lansat emisiunea poştală Crăciun 2019

Romfilatelia a introdus în circulaţie săptămâna trecută emisiunea de mărci poştale Crăciun 2019. Pe cele două timbre ale emisiunii sunt ilustrate imagini din manuscrisul Imnul Acatist al Maicii Domnului din colecția Bibliotecii Academiei Române, reprezentând miniaturile „Nașterea Domnului” și „Steaua Magilor”.…