Ziua mondială a statisticii: 20 octombrie 2020

În data de 20 octombrie 2020 este celebrată Ziua mondială a statisticii.

Ziua a fost instituită de Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) în 3 iunie 2010 prin adoptarea Rezoluţiei 64/267.

A fost serbată pentru prima dată în 2010. Post eveniment, Adunarea Generală a ONU a decis ca această zi să fie celebrată o dată la cinci ani.

Ajunsă la a treia ediţie, anul acesta se desfășoară sub genericul „Conectăm lumea cu datele în care putem avea încredere”.

Site-ul dedicat acestei zilei pune la dispoziție o platformă pentru a găzdui evenimente naţionale, astfel încât statistic lumea la nivel mondial să poată deveni un întreg virtual, la 20 octombrie 2020, potrivit Agerpres.

Cu această ocazie, institutele naţionale de statistică din întreaga lume organizează evenimente care au ca scop conștientizarea rolului statisticii oficiale în viaţa societăţii.

„Societatea modernă nu poate funcţiona fără date statistice de calitate, relevante şi accesibile, iar realizarea unor astfel de seturi de date este şi obiectivul asumat de Institutul Naţional de Statistică al României”.

„Faptul că Organizaţia Naţiunilor Unite a dedicat o zi pentru celebrarea statisticii vine să confirme, încă o dată, faptul că aceasta joacă un rol esenţial în societate”, a transmis Tudorel Andrei, preşedintele Institutului Naţional de Statistică.

Foto credit: agora.md


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente