Ziua Marinei va fi sărbătorită fără public. Evenimentul, transmis în direct

Pentru al doilea an consecutiv, Ziua Marinei Române fără public din cauza restricţiilor pandemiei Covid-19. 

Forțele Navale Române organizează duminică, 15 august, în portul militar Constanța, o ceremonie aniversară. Deşi publicul nu va avea acces, evenimentul va putea fi urmărit în direct, începând cu ora 09:50, pe numeroase canale mass-media și pe pagina de Facebook a Forţelor Navale Române, se precizează într-un comunicat transmis de Statul Major al Forțelor Navale. 

„Ceremonia va începe cu întâmpinarea persoanei oficiale (ora 09:55) și trecerea în revistă a Gărzii de Onoare, din care fac parte militari din Forțele Navale Române, militari din Marea Britanie și din Statele Unite ale Americii. La ora 10.00, vor fi ridicate pavilionul, geacul și marele pavoaz, la bordul navelor militare, în acordurile Imnului de Stat al României, concomitent cu 21 de salve de tun, care vor fi trase de către militarii Batalionului 345 Artilerie Tomis, Brigada 9 Mecanizată Mărășești. Evenimentul va continua cu acordarea drapelelor de luptă Flotilei 56 Fregate Contraamiral Horia Macellariu și Direcției Hidrografice Comandor Alexandru Cătuneanu, urmată de alocuțiunea persoanei oficiale”.

„La finalul ceremoniei, în jurul orei 11.00, portul militar va fi survolat de o formație de aeronave de luptă, alcătuită din elicoptere Puma Naval ale Forțelor Navale Române, un elicopter IAR Puma, aeronave MIG-21 și F-16 ale Forțelor Aeriene Române, aeronave Typhoon britanice și un avion de cercetare P-8 american”, se mai arată în comunicat.

Programul integral este disponibil aici. 

Ziua Marinei Române este sărbătorită de Adormirea Maicii Domnului din anul 1902.

Sărbătoarea a fost instituită oficial prin legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, publicată în Monitorul Oficial partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004.

 Sursă foto: europafm.ro

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Comentarii Facebook


Știri recente