Ziua Limbii Române: Unitatea nu cunoaşte graniţe

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită în Podgorac (Bolievaţ), Serbia în data de 30 august 2016 printr-o serie de manifestări culturale.

Evenimentul este organizat de Institutul Cultural Român  în parteneriat cu Institutul Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni şi cu Asociaţia Ariadnae Filum pentru cultura a românilor/vlahilor din Serbia, notează într-un comunicat Departamentul de Comunicare al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru Românii de Pretutindeni.

Programul cuprinde un concert de muzică populară românească susţinut de Mariana Căpitănescu, precum şi recitaluri de muzică bisericească şi poezie.

De asemenea, vor avea loc un recital de muzică bisericească susţinut de Corul protopopiatului Daciei Ripensis Sfântul Mucenic Ioan Valahul. Totodată, cei prezenţi vor asista la un recital de poezie susţinut de copiii şi tinerii care participă la cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate lunar de Institutul Eudoxiu Hurmuzachi în cadrul parohiilor româneşti din localităţile Bor, Gornjane, Metovnita, Negotin, Malainiţa, Bobovo, Golubac.

Ziua Limbii Române va fi marcată şi  în comunităţile istorice din Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova.

Comentarii Facebook


Știri recente