Ziua Jandarmeriei Române, la Sibiu

Astăzi este ziua Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, în Catedrala mitropolitană a Ardealului a fost oficiată o slujbă de Te Deum și a fost sfințit drapelul de luptă. Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, informează TRINITAS TV.

Au participat mulți dintre jandarmii sibieni și oficialități locale.

„Rugăciunea pe care am citit-o astăzi pentru sfințirea drapelului să dea Bunul Dumnezeu să fie o rugăciune care să ne întărească în lupta noastră cu păcatul, cu dușmanii văzuți și nevăzuți. La acest ceas aniversar vă îndemnăm pe toți să păstrați misiunea înaintașilor”, a spus cu această ocazie PS Părinte Andrei Făgărășeanul.

O ședință solemnă a avut loc în continuare la Consiliul Județean unde s-au ținut mai multe alocuțiuni. Alte manifestări au fost organizate și la Inspectoratul de Jandarmi Sibiu.

Ziua marchează împlinirea a 163 de ani de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a semnat actul de înființare a instituției „oamenilor de arme” și a aprobat, la propunerea Divanului Obstesc, „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în corp de jandarmi”.

Comentarii Facebook


Știri recente