Ziua Jandarmeriei la Galați

La Catedrala Arhiepiscopală din municipiul Galați a avut loc, miercuri, 3 aprilie 2013, tradiționalul eveniment liturgic și misionar dedicat aniversării a 163 de ani de existență a Jandarmeriei Române.

În prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, în Catedrala Dunării de Jos a fost săvârșită slujba de Te Deum, în cadrul căreia au fost înălțate rugăciuni de mulțumire și invocare a ajutorului lui Dumnezeu asupra celor care veghează și contribuie în mod substanțial la menținerea ordinii publice și a păcii sociale.

La eveniment au participat angajații Inspectoratului Județean de Jandarmi – Galați, în fruntea cărora s-a aflat domnul lt. col. Vasilică Dănuț, inspector șef al Jandarmeriei Galați.

În cuvântul său, ÎPS Arhiepiscop Casian apreciind buna cooperare între Biserică și angajații acestei instituții a arătat că „este o tradiție ca la Ziua Jandarmeriei de la Galați să ne întâlnim pentru rugăciune de mulțumire în Catedrala Arhiepiscopală care, până la construirea unei capele, este loc de întâlnire și de rugăciune pentru toți jandarmii. Legătura dintre ordinea spirituală și cea socială se arată și în aceea că jandarmii, înainte de a fi slujitorii ordinii publice pe stradă sunt credincioșii dinamici și respectați ai sfintei noastre Biserici!”.

La final, au fost oferite iconițe tuturor jandarmilor participanți.

***

Buna cooperare și sprijinul acordat de-a lungul vremii de reprezentanții Jandarmeriei cu prilejul marilor evenimente bisericești din municipiul Galați, precum și cu ocazia procesiunilor, pelerinajelor, sfințirilor sau a hramurilor de biserici și mănăstiri din întreaga eparhie, au creat o strânsă legătură între această instituție și Biserică, lucru ce a determinat înființarea în anul 2007, la inițiativa ierarhului Dunării de Jos, a unui post de preot capelan, care să deservească și să acorde asistență religioasă personalului din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi – Galați.

Comentarii Facebook


Știri recente