Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în Arhiepiscopia Dunării de Jos

În Arhiepiscopia Dunării de Jos, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătorită în fiecare an la 1 octombrie, a fost marcată în chip cu totul special la Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale „Speranțe Pentru Vârsta a III-a” din cadrul parohiei gălățene „Pogorârea Sfântului Duh”, a precizat Părintele Gabriel Molocea.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Casian, mai multe instituții de învățământ și cu caracter social-filantropic din municipiu, în cooperare cu Centrul Multifuncțional de Servicii Sociale „Speranțe Pentru Vârsta a III-a”, au participat la un program liturgic, cultural și de asistență socială, îndreptat spre cei 30 de bătrâni aflați în risc de marginalizare socială care primesc îngrijiri speciale în cadrul centrului. La aceștia s-au adăugat și 25 de vârstnici din cadrul Asociației de servicii sociale comunitare „Alternativa” – Galați.

Evenimentul a debutat cu oficierea unei slujbe de mulțumire, după care reprezentanți ai Asociației Diabeticilor din Galați au susținut o sesiune de informare asupra diabetului, au împărțit materiale informative și au măsurat glicemia persoanelor vârstnice.

Programul a continuat cu o minișezătoare tradițională în care tineri elevi de la Colegiul Național „Mihail Kogălniceanu” au recitat poezii și au interpretat cântece specifice momentului aniversar, iar bătrânii au prezentat acestora și întregii asistențe lucrul mâinilor lor: broderii, țesături și obiecte de artizanat.

În continuare, câteva doamne din Societatea Națională a Femeilor Ortodoxe din România – filiala Galați au oferit persoanelor vârstnice daruri de medicamente și produse de îngrijire și igienă personală.

La final, toți cei prezenți au fost invitați la tradiționala agapă creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente