Ziua internațională a persoanelor în vârstă sărbătorită la Reșița

Iarna bătrâneții vine peste toți, la timpul ei, dar cei care poartă deja aceste straie merită toată atenția pe care le-o pot acorda cei mai tineri, din jurul lor. Pentru că Adunarea Generală a Națiunilor Unite a desemnat în 14 decembrie 1990 ca ziua de 1 octombrie să fie zi internațională a persoanelor în vârstă și pentru că în bisericile noastre sunt foarte multe persoane la vârsta senectuții, copiii din clasa a patra a Școlii Gimnaziale nr.9 din Reșița, sub îndrumarea doamnei învățătoare Adina Belu, au voit să facă o bucurie bunicilor prezenți la Sfânta Liturghie în duminica a XIX-a după Rusalii.

Astfel, în organizarea Secției „Vârsta a treia” a Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” din Reșița și a Parohiei „Sfinții Apostoli Petru și Pavel – Govândari”, după otpustul Sfintei Liturghii, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni speciale pentru creștinii ajunși la bătrânețe, preotul paroh Petru Berbentia a prezentat în scurte cuvinte situația bătrânilor noștri, subliniind faptul că actuala situație nu permite ca părinții sau bunicii noștri îmbătrâniți, nu au posibilitatea să se bucure cum ar trebui de roadele muncii lor de o viață și că mulți o duc greu și nu mai au nici o bucurie.

În acest context, preotul paroh a introdus în scenă copiii clasei a IV-a C de la școala cu care biserica are o colaborare fructuoasă de mulți ani de zile, copii care au prezentat un mănunchi de cântece și poezii închinate bătrânilor. Puritatea lor și frumusețea versurilor a făcut ca mulți dintre cei prezenți să lăcrimeze. În final, toți, în cor, am urat viață îndelungată și mulți ani bătrânilor noștri. Copiii „artiști” au primit din partea parohiei și a bibliotecarei secției pentru bătrâni, iconițe și cărți de poezie religioasă. Am marcat astfel, pentru încă un an, dragostea noastră pentru cei ce ne-au dat viață sau ne-au crescut și nu mai au multe bucurii.

Comentarii Facebook


Știri recente