Ziua internațională a persoaneler vârstnice în județul Caraș-Severin

Căminul pentru persoanele vârstnice din localitatea Sacu, județul Caraș-Severin, a sărbătorit marți, 1 octombrie, Ziua internațională a persoaneler vârstnice.

La manifestările festive au participat autorități centrale, județene și locale, beneficiarii așezământului social, conducerea unității, cadre medicale din municipiul Caransebeș, precum și personalul administrativ. După cum aflăm de la Darius Herea, momentul festiv a debutat cu o slujbă de binecuvântare oficiată de către părintele Mihai Rosoha din Parohia Sacu, Protopopiatul Caransebeș. Din partea Episcopiei Caransebeșului a fost prezent pr. diac. Nicolae Codrea, slujitor al Catedralei episcopale cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș.

„Suntem aici din încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pentru a vă transmite dragostea, binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfinției Sale. Ne bucurăm pentru că se organizează astfel de evenimente, evenimente care au rolul de a ne învață pe noi toți, cei mai tineri, cum să îi respectăm și să-i îndrăgim mai mult pe bătrânii noștri, cum să le mulțumim pentru tot ce au realizat în viață, pentru că datorită lor noi suntem astăzi aici. Cinstirea care se cuvine să o arătăm astăzi sărbătoriților este o datorie a noastră față de Dumnezeu și față de semenii noștri. De asemenea, la acest ceas aniversar, Episcopia Caransebeșului, transmite toate gândurile bune vârstnicilor din această instituție, precum și celor care se ostenesc cu timp și fără de timp în aceste așezăminte sociale și urează tuturor vârstnicilor sănătate, bucurie și întru toate bună sporire”, a arătat pr. diac. Nicolae Codrea în cuvântul său.

Pentru a marca această importantă zi, au fost organizate numeroase momente artistice susținute de către elevi de la școlile din localitățile cărășene Caransebeș, Sacu, Căvăran și Obreja. În continuare, Ansamblul Semenicul din Reșița a încântat audiența prin frumoasele dansuri și cântece populare tradiționale. La final, au urcat pe scenă binecunoscuții și îndrăgiții interpreți de muzică populară bănățeni Ramona Vița și Petrică Miulescu Irimică. Pe tot parcursul spectacolului, cei prezenți au putut vernisa expoziția cu produse agricole realizate de persoanele vârstnice de la Sacu.

În prezent, se finalizează lucrările de reparații la acoperișul imobilului așezământului social, urmează racordarea canalizării la rețeaua pluvială a comunei și dotarea camerelor cu mobilier. La data de 1 decembrie se va da în folosință și al doilea corp de clădire, potrivit directorului instituției, Iosif Gherghinuță. Investiția este suportată de Ministerul Muncii, la solicitarea Consiliului Județean Caraș-Severin. Căminul pentru Persoane în Vârstă din Sacu adăpostește 33 de beneficiari, iar odată cu inaugurarea celui de-al doilea corp al clădirii, capacitatea lui va crește la 60 de locuri.

Evenimentele aniversare au fost organizate de către Consiliul Județean Caraș-Severin, sub patronajul căruia se află așezământul social și Centrul Județean de promovare și consolidare a culturii tradiționale din Caraș-Severin.

Comentarii Facebook


Știri recente