Ziua internațională a păcii 2017 așezată sub titlul: respect, siguranță și demnitate pentru toți

Ziua internațională a păcii este celebrată în data de 21 septembrie. Tema sărbătorii din acest an este „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți”, notează Agerpres.

Ziua păcii a fost stabilită în 1981 de Adunarea Generală a Națiunilor Unite, pentru a fi aniversată în fiecare an în deschiderea sesiunilor din luna septembrie. Adunarea Generală a ONU a declarat această dată ca o zi dedicată consolidării idealurilor păcii între toate națiunile și popoarele lumii.

În mesajul transmis la Congresul Internațional „Pavleia” din acest an, Patriarhul Daniel subliniază misiunea creștinului de a fi „făcător de pace”:

În contextul lumii de astăzi, adesea tulburată de violenţă şi terorism, de conflicte armate, de războaie şi de ample migraţii de refugiaţi, glasul profetic al Sfântului Apostol Pavel ne cheamă să căutăm pacea lui Hristos „care covârșește toată mintea” (Filipeni 4, 7) şi să devenim făcători de pace, adică oameni care, prin rugăciune, dialog şi acţiune, pot preveni sau aplana conflictele în societate sau între popoare.

Sfinţii Bisericii Ortodoxe spun că pacea socială depinde mult de pacea spirituală a sufletului când omul exprimă această pace în iubire faţă de Dumnezeu şi faţă de semeni.


Congresul Internațional Pavleia | Făcători de pace, într-o lume afectată de conflicte


Tema din 2017 pentru Ziua Internațională a păcii este „Împreună pentru pace: respect, siguranță și demnitate pentru toți”. Această temă face trimitere la sloganul „Împreună”Together fiind denumirea unei inițiative globale ce promovează respectul, siguranța și demnitatea pentru toți cei obligați să-și părăsească locuințele în căutarea unei vieți mai bune.

Astfel, anul acesta Ziua internațională a păcii va avea în centru implicarea și mobilizarea oamenilor din lumea întreagă în manifestarea sprijinului față de refugiați și migranți.

Sunt aici, în inima Europei, să împărtășesc suspinurile poporului meu, a spus Patriarhul Antiohiei la Congresul pentru pace din Germania – Basilica.ro

Sunt aici, în inima Europei, să împărtășesc suspinurile poporului meu, a spus Preafericitul Părinte Ioan, Patriarhul Antiohiei şi al întregului Orient, luni în cadrul Congresului Internaţional Căile păcii: Religii şi culturi în dialog, în Münster, Germania. După cum am anunțat anterior, PF Ioan al Antiohiei se află în perioada 8-14 septembrie 2017 într-o vizită oficială în Germania….

Salvează

Salvează

Comentarii Facebook


Știri recente