Ziua Internațională a Copilului în eparhiile oltene

Ziua de 1 iunie a fost sărbătorită în două municipii din Mitropolia Olteniei. Atât la Târgu Jiu, cât și la Corabia, credincioșii, împreună cu preoții, au înălțat rugăciuni pentru sănătatea și ajutorul celor mai mici dintre ei, informează Ziarul Lumina, Ediția de Oltenia.

Membrii Asociației Studenților Creștin-Ortodocși Români, Filiala „Sfântul Irodion” din Târgu Jiu, au organizat sâmbătă, 1 iunie, cu prilejul „sărbătorii internaționale a copilului”, cea de a IV-a ediție a campaniei de prevenire a avortului, „Ziua copilului născut și nenăscut”. Din program au făcut parte o serie de conferințe dedicate prevenirii avortului. Invitatul din acest an a fost pr. Marcel Răduț Seliște, slujitor la capela Spitalului Municipal Nr. 1 din Craiova, care a avut ca subiect de dezbatere „Viața e un dar, bucuria sunt copiii”. Conferința a avut loc în sala de festivități a Facultății de Drept „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Seara, Biserica „Sfinții Arhangheli” din municipiu a găzduit Acatistul Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, în memoria micuților care au trecut la cele veșnice. Ziua s-a încheiat prin deja tradiționala „cruce de lumânări”, așezată de ascoriștii gorjeni în fața prefecturii municipale.

Ziua Copilului în Episcopia Slatinei și Romanaților

Copiii sărbătoriți în Episcopia Slatinei și Romanaților au participat la a VI-a ediție a Festivalului interjudețean de teatru cu tematică moral-religioasă, care a avut loc pe 1 iunie, la Școala Gimnazială din Studina. „Scopul parteneriatului din care face parte și acest eveniment este educarea copiilor pentru păstrarea valorilor și reperelor autentice, prin intermediul activităților cultural-artistice, iar primele obiective sunt cultivarea sentimentului de respect și prețuire pentru valori, reflectată în conservarea și transmiterea tradițiilor din perioada Penticostarului și stimularea expresivității și potențialului creativ al copilului”, a spus prof. Mihaela Guicin, inițiatoarea activității. „În anul școlar 2012-2013, proiectul a cuprins și Festivalul interjudețean «Aripă de înger», activitatea inițială fiind concursul interjudețean de pictură religioasă cu același nume, desfășurat la Școala Gimnazială «Mihai Eminescu» din Corabia, în perioada aprilie – mai 2013. Evenimentele au atras atenția dascălilor din județele Olt, Dolj, Gorj, Alba, Botoșani și Mehedinți, care au participat direct și indirect”, după spusele Elenei Ispas, coordonatoarea parteneriatului.

„A fost un eveniment deosebit pentru noi toți și, cu toții, am trăit clipe de bucurie alături de acești copii. Ziua Copilului este un bun prilej de a-i cunoaște pe acești micuți și pentru a vedea preocupările lor artistice și religioase. Ei sunt cei care vor fi creștinii bisericilor de mâine și viitorii educatori. De aceea, în episcopia noastră, această sărbătoare debutează cu activități de învățătură pentru elevi, organizate apoi în fiecare sâmbătă seara, la ora 19:00, după oficierea slujbei Vecerniei”, a spus părintele prof. Leonard Marin, delegatul Centrului eparhial. Totodată, prof. Marin a transmis și cuvântul de binecuvântare din partea Preasfințitului Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Comentarii Facebook


Știri recente

Patriarhul Daniel: Sărbătoarea Sf. Ap. Andrei este confirmarea credinței apostolice a poporului român (Text integral)

Predica Preafericitului Părinte Daniel la sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat, Ocrotitorul României, rostită în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Reședința Patriarhală, 30.11.2023. Text revizuit de autor: Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, cel întâi…