Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer: Mâinile unite oferă sprijin și speranță de viață

Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer este marcată anual în 15 februarie la inițiativa unei confederații internaționale a părinților. OMS pune accentul pe formarea specialiștilor care oferă îngrijiri: logoul ales este un copac format din mâini de toate culorile, reprezentând solidaritatea și diversitatea intervențiilor necesare pentru a crește rata de supraviețuire a copiilor.

Simbolul Zilei este funda aurie, fiindcă aurul este metalul cel mai prețios, la fel cum și copiii sunt cea mai prețioasă avere a societății.

Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer – simbolul ei este funda aurie. Foto: Iccd.care

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a lansat o inițiativă de formare a personalului care le oferă îngrijiri copiiilor bolnavi de cancer, cu scopul de a obține o rată de supravieţuire de cel puțin 60% până în 2030.

Aceasta ar reprezenta o dublare a ratei actuale de vindecare și ar putea salva încă un milion de vieți în următorul deceniu.

Simbolul ales pentru această inițiativă OMS este un copac alcătuit din mâini în toate culorile curcubeului.

Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer: inițiativa Through Your Hands / „Prin mâinile tale” a OMS își propune să formeze personalul care îngrijește acești copii. Foto: Iccd.care

Mâinile multicolor reprezintă solidaritatea oamenilor și diversitatea intervențiilor necesare pentru acești copii, care au nevoie de sprijin prin politici publice, diagnosticare corectă și la timp, îngrijiri medicale multidisciplinare, medicamente, metode de reabilitare, sprijin familial și, nu în ultimul rând, îngrijiri paliative.

În fiecare an, peste 400.000 de copii și adolescenți sunt diagnosticați cu cancer.

Foto credit: Facebook / Asociația PAVEL (deschidere articol)

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente