Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali: De câți astfel de profesioniști mai are nevoie lumea

Ziua Internaţională a Asistenţilor Medicali (International Nurses Day) a fost instituită în 1974 la iniţiativa Consiliului Internaţional al Asistenţilor Medicali. Majoritatea membrilor profesiei suferă de epuizare. Lumea mai are nevoie de 13 milioane de asistenți medicali.

A fost aleasă data de 12 mai în semn de omagiu pentru Florence Nightingale, fondatoarea instituției moderne a asistenței medicale. Aceasta s-a născut în data de 12 mai 1820.

Ziua Internațională a Asistentului Medical are anul acesta tema „Asistentul medical, o voce de urmat – O viziune asupra viitorului sănătății”.

Tema reflectă impactul COVID-19 asupra sistemului de sănătate și îi cheamă pe membrii profesiei să se implice în modelarea viitorului serviciilor de sănătate.

„Pandemia de COVID-19 a arătat lumii rolul important pe care îl joacă asistenții medicali în menținerea sănătății oamenilor pe tot parcursul vieții”, a declarat Annette Kennedy, președinta Consiliului Internațional al Asistenților Medical (ICN).

La ora actuală, în lume sunt aproximativ 27 de milioane de asistenți medicali. Raportul ICN din acest an despre starea breslei arată că 80% suferă de epuizare și probleme  mentale.

La nivel global, în viitorul apropiat va fi nevoie de încă 13 milioane de asistenți medicali.

Vezi și:

Foto credit: Freepik.com

Comentarii Facebook


Știri recente