Ziua Europeană a Parcurilor naturale: România are peste 850.000 de hectare, majoritatea împădurite

Ziua Europeană a Parcurilor a fost instituită în 1999 la inițiativa Federației Europene a Parcurilor EUROPARC, la nouă decenii de la înființarea primelor parcuri naturale protejate din Europa. Are drept scop promovarea importanței protejării naturii.

Sărbătorită anual pe 24 mai, ziua este marcată și la noi în țară, unde prima arie naturală protejată, Parcul Național Retezat, a fost înființată în 1935.

Cu această ocazie, Romsilva a anunțat  că organizează mai multe evenimente și acțiuni de educație ecologică și conștientizare cu privire la importanța frumuseților din natură și a gestionării lor pe termen lung.

Tema din acest an a Zilei Europene a Parcurilor este „Noua Generație”. Federația Europeană a Parcurilor EUROPARC propune o dezbatere privind viitorul parcurilor și al ariilor naturale protejate în cadrul mai larg al planului european de redresare „Next Generation EU” și, totodată, adaptarea ofertei parcurilor naționale și naturale la nevoile noilor generații.

România are 29 de parcuri naționale și naturale, din care 22 sunt în administrarea Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva. Suprafața lor depășește 850.000 de hectare, din care peste 560.000 de hectare sunt suprafețe împădurite.

Foto: Romsilva

Foto credit: Facebook / Romsilva

Comentarii Facebook


Știri recente