Ziua Eroilor va fi comemorată la Așezământul Social din Roșia de Secaș

Beneficiarii serviciului socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice din cadrul Așezământului Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș vor comemora mâine, 13 iunie, Ziua Eroilor, la Praznicul Înălțării Domnului, pentru a-i cinsti pe cei care s-au jertfit pentru apărarea țării și a credinței strămoșești.

Potrivit Biroului de Presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba, evenimentul va începe cu participarea la Sfânta Liturghie oficiată în biserica parohială „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș, urmată de slujba de parastas pentru eroii satului, la Monumentul Eroilor situat în centrul comunei. Manifestarea va continua cu prelegerile susținute de primarul localității, Nicolae Bogdan, profesorul de istorie și geografie Lupean Nicolae, director al Școlii cu clasele I – VIII Roșia de Secaș și de preotul coordonator Ovidiu Nicolae Pop despre semnificația jertfei eroilor pentru neamul românesc. Cei prezenți vor viziona apoi materiale documentare care fac referire la istoria României. Acțiunea se va încheia prin vizitarea expoziției etnografice din comuna Roșia de Secaș.

Activitatea de mâine este inclusă în campania „Zilele Filantropiei”, organizată de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia și Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia în perioada 10 iunie – 10 iulie 2013.

Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș funcționează în cadrul rețelei sociale a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia din anul 2008, fiind coordonat de părintele Ovidiu Nicolae Pop. În cadrul așezământului își desfășoară activitatea un centru educațional pentru 25 de copii și serviciul socio-medical de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice care a scop sprijinirea persoanelor în etate, sărace, aflate în dificultate. 25 de vârstnici beneficiază lunar de pachete cu alimente, servicii de menaj, igienizarea locuinței, servicii recreative, servicii de consiliere socială și religioasă, companie, igienizare personală în cazuri speciale, ajutor în gospodărie și la achitarea facturilor și cumpărăturilor. În cei cinci ani de activitate, Așezământul Social „Sfântul Ierarh Nicolae” din Roșia de Secaș a ajutat 250 de vârstnici.

Comentarii Facebook


Știri recente