Ziua Eroilor Neamului la Suceava-Bogdănești

Ziua Eroilor Neamului a fost sărbătorita și de către locuitorii comunei Bogdănești. După săvârșirea Sfintei Liturghii, credincioșii s-au adunat în fata monumentului dedicat cinstirii eroilor neamului și au ascultat slujba de pomenire oficiată de soborul de preoți ai satului.

Monumentul închinat memoriei celor care s-au jertfit pentru țara face parte integrantă din așezământul Bisericii Sf. Arhangheli din Bogdănești.

Slujba de pomenire a fost urmată de un program de cântece patriotice susținut de elevii școlii din localitate. Programul a debutat cu Imnul României, intonat de întreaga asistență. Au urmat piese interpretate vocal și la vioară, după cum ne-a transmis Doina Ciobanu din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

La acest eveniment au luat parte și doi veterani de război, locuitori ai satului, în vârstă de 92 și respectiv 93 de ani. Ei vorbesc despre locurile în care au luptat pentru Țara și Neam și despre ce înseamnă să-ți iubești Patria cu adevărat. La final, toți credincioșii au fost invitați la o agapă creștină.

Comentarii Facebook


Știri recente