Ziua Drapelului Național, la Cluj-Napoca

Cu prilejul Zilei Drapelului Național, ÎPS Andrei, Mitropolitul Clujului, a sfințit miercuri, 26 iunie 2013, drapelul României, la Catedrala Mitropolitană. Slujba de sfințire, a debutat la ora 9:30, în prezența oficialităților locale și județene, a cadrelor militare și a clujenilor veniți să asiste la manifestare. Apoi, în P-ța Avram Iancu, a urmat ceremonia de ridicare pe catarg a drapelului, în acordurile Imnului Național al României și în prezența veteranilor de război și a cadrelor militare în rezervă și retragere. A avut loc și un moment de reculegere pentru victimele accidentului din Muntenegru, iar prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan, a citit ordinul premierului Victor Ponta, prin care ziua de astăzi a fost declarată zi de doliu național, potrivit Radio Renașterea.

Ziua Drapelului Național a fost marcată astăzi în întreaga țară. La Bistrița, cea de-a 165-a ceremonie de sărbătorire a Drapelului Național a fost celebrată de dimineață. După ce militarii Brigăzii 81 Mecanizate au acordat onorul oficialilor bistrițeni, un sobor de preoți, în frunte cu protopopul de Bistrița, pr. Alexandru Vidican, a sfințit Drapelul Național, care a fost arborat pe catarg în acordurile Imnului României.

Ziua Drapelului a fost marcata și la Dej. De la ora 9, părintele Petru Both de la Capela militară „Sf. Dimitrie”, a oficiat un ceremonial religios în curtea Unității militare, după cum am aflat de la corespondentul Radio Renașterea, pr. Dan Toșa.

Comentarii Facebook


Știri recente