Ziua Drapelului: Ceremoniile din toată țara includ binecuvântarea acestui simbol național

Miercuri, de Ziua Drapelului Național, în toată țara au loc ceremonii militare și religioase dedicate acestui simbol național.

Ziua a fost instituită în 1998, când ziua a fost marcată pentru prima dată. În această zi, drapelul național este arborat în cadrul unor ceremonii speciale, iar instituțiile statului și autoritățile publice organizează programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei.

În fiecare an, la București de Ziua Drapelului Național, are loc ceremonia de înălțare și binecuvântare a steagului României. Aceasta se desfășoară în Piața Tricolorului și este organizată cu participarea Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

În ajunul evenimentului, steagul este coborât și depus la biserica Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” din București. A doua zi, drapelul este readus în piață, binecuvântat și ridicat pe catarg în acordurile Imnului Național.

Drapelul României are culorile plasate vertical precum urmează: albastru (la lance), galben (în mijloc) și roșu (în afară). Albastrul este cobalt, galbenul – crom, iar roșul – vermillon.

Vezi aici un istoric al folosirii tricolorului românesc.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro / Raluca Ene

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews


Știri recente