Ziua Culturii Naționale în Protoieria Mioveni

Mihai Eminescu este cel mai mare poet național, care exprimă cel mai bine și complet spiritualitatea românească. Prin varietatea temelor, motivelor, ideilor, prin profunzimea gândirii și perfecțiunii formei, poezia lui Eminescu se constituie în primul mare model de univers poetic din lirica românească.

Având în vedere Hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, prin care s-a hotărât sărbătorirea Zilei Culturii Naționale, cu Arhiereasca Binecuvântare a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se vor desfășura, săptămâna aceasta, slujbe de parastas și simpozioane.

La Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel din orașul Mioveni, s-a oficiat slujba parastasului pentru poetul național Mihai Eminescu, după care profesorul doctorand Octavian Dârmănescu a conferențiat despre aspectele inedite din opera literară a celui omagiat. Iubitorii de poezie, mici și mari, au pus la inimă frumoasele cuvinte, și au răspuns pozitiv, atunci când moderatorul i-a rugat să recite strofe din poeziile nemuritoare ale lui Mihai Eminescu.

În următoarele zile vor avea loc manifestări culturale în toate orașele din cuprinsul Eparhiei Argeșului și Muscelului, cu implicarea directă a Biroului de Cateheză și Activități cu Tineretul, potrivit eparhiaargesului.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente