Ziua copilului la Legnago

Prima duminică după 1 iunie a fost proclamată de Sf. Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Duminică a Părinților și copiilor, ca semn de omagiu pe care Biserica îl aduce familiei creștine, părinților și copiilor, iar în parohiile din Episcopia Italiei a avut loc Festivalul Bucuriei, al copiilor și tinerilor ortodocși, informează episcopia-italiei.it

Cu această ocazie, părintele Mihail Ursachi le-a vorbit părinților și copiilor despre semnificația sărbătorii și a subliniat imperativul Mântuitorului : „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți, căci a unora ca aceștia este Împărăția lui Dumnezeu” (Luca 18,16), arătând că desăvârșirea morală se întâlnește pe cele mai înalte trepte ale sale cu puritatea și candoarea copilăriei.

Astfel, în Biserica „Sf. Mucenic Haralambie Episcopul” din Legnago, după săvârșirea Sf. Liturghii, a urmat un moment de rugăciune a copiilor pentru părinți, a părinților pentru copii, a fraților pentru surori, rugăciuni înălțătoare pentru credință, sănătate, înțelepciune și succes la învățătură.

În continuare, copiii școlii duminicale au prezentat un program artistic dedicat acestei sărbători. Ei au transpus în poezii și cântece preceptele moralei creștine, privitoare la relația lor cu Dumnezeu și cu părinții.

La încheiere, n-au lipsit tortul, fructele și prăjiturile delicioase mult meritate de toți copiii parohiei.

Comentarii Facebook


Știri recente