Ziua Copiilor sărbătorită în Episcopia Slatinei și Romanaților

Copiii au fost sărbătoriți și în Episcopia Slatinei și Romanaților, participând la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Interjudețean de Teatru cu tematică moral-religioasă, care s-a desfășurat în data de 1 iunie 2013 la Școala Gimnazială din localitatea Studina, informează episcopiaslatinei.ro

Despre acestă manifestare D-na Prof. Mihaela Guicin, inițiatoarea activității, a menționat că „scopul parteneriatului din care face parte și acest eveniment este educarea copiilor pentru păstrarea valorilor și a reperelor autentice prin intermediul activităților cultural – artistice, iar primele obiective reprezintă cultivarea sentimentului de respect și prețuire pentru valori, reflectată în conservarea și transmiterea tradițiilor din perioada Penticostarului și stimularea expresivității și potențialului creativ al copilului”.

La rându-i, doamna Elena Ispas, coordonatoarea parteneriatului, a afirmat că „în anul școlar 2012-2013, proiectul a cuprins și Festivalul interjudețean „Aripă de înger”, activitatea inițială fiind Concursul interjudețean de pictură religioasă cu același nume, desfășurat la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Corabia în perioada aprilie-mai 2013. Evenimentele au atras atenția dascălilor din județele Olt, Dolj, Gorj, Alba, Botoșani și Mehedinți, care au participat direct și indirect”.

La această manifestare a participat, din partea Episcopiei Slatinei și Romanaților, părintele profesor Leonard Marin, care a declarat următoarele: „A fost un eveniment deosebit pentru noi toți și, cu toții, am trăit clipe de bucurie alături de acești copii. Ziua Copiilor este un bun prilej de a-i cunoaște pe acești micuți și pentru a vedea preocupările lor artistice și religioase. Ei sunt cei care vor fi creștinii bisericilor de mâine și viitorii educatori. De aceea în Episcopia noastră, Ziua Copilului debutează cu activități de învățătură pentru elevi, organizate apoi în fiecare sâmbătă seara, la ora 19.00, după oficierea slujbei Vecerniei”.

Comentarii Facebook


Știri recente