Ziua Bibliei a fost sărbătorită la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București

De Ziua Bibliei, 13 noiembrie 2019, Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității din București a organizat o conferință și o expoziție cu ediții ale Sfintei Scripturi din Biblioteca Facultăţii.

Invitatul special al evenimentului, Arhid. Ioan Caraza, a susţinut prelegerea intitulată „Sfânta Scriptură în lumina Tainei Botezului ca izvor de răbdare şi mângâiere pentru tăria nădejdii”.

Manifestarea avut loc în sala Teodor M. Popescu. Au participat atât studenți ai unității de învățământ, masteranzi, doctoranzi, cât și profesori.

După conferință, Pr. Constantin Preda, prodecan al facultății, a prezentat studenților cu prilejul sărbătorii Sfântului Ioan Gură de Aur, a Zilei Bibliei, dar și a Anului comemorativ 2019, volumul „Sfânta Scriptură şi interpretarea ei în opera sfântului Ioan Hrisostom” ce aparține Patriarhului Iustin Moisescu, omagiat de Biserica Ortodoxă Română în acest an.

Evenimentul a fost organizat din inițiativa departamentului de Teologie Istorică, Biblică şi Filologie din cadrul Facultăţii de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, împreună cu Societatea Bibliştilor Ortodocși Români (SBOR).

Foto credit: Captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente