Zilele Sfântului Siluan Athonitul, la Timișoara

La Timișoara au început, pe 1 octombrie, Zilele Sfântului Siluan Athonitul. Evenimentul, aflat la a V-a ediție, este dedicat anul acesta Părintelui Sofronie Saharov, de la a cărui trecere la Domnul s-au împlinit două decenii.

Manifestările au început cu Sfânta Liturghie oficiată în Biserica „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou” aflată în incinta Centrului eparhial, informează TRINITAS TV.

În a doua parte a zilei, în Aula Universității timișorene, a vorst organizată o conferință. Pr. Cristian Galeriu a susținut prelegerea „Să-L vedem pe Dumnezeu precum este!” iar Pr. Dionisie Ignat a vorbit despre „Rugăciunile Sfântului Siluan”.

„Cu copiii, despre părintele Sofronie” a fost tema întâlnirii din cea a doua zi. Au fost organizate un concert de cantece pentru copii si un atelier de creatie. Au cântat coruril Grădiniței „Troița” și cel al Școlii Primare „Sfântul Antim Ivireanul” din Timișoara.

În cadrul aceleiași serii de eveniment a fost lansat si un album muzical pt copii.

Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș.

Comentarii Facebook


Știri recente