Zilele hramului Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari la București: De ce participă breasla vânătorilor

Zilele hramului Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari au început duminică dimineață la București printr-o procesiune în jurul sfântului lăca­ș cu racla în care sunt păstrate părticele din moaștele sfinților ocrotitori Eustatie, Teopista, Agapie şi Teopist. La manifestări participă și breasla vânătorilor.

Duminică seară, de la ora 17:30, va fi oficiată slujba Vecerniei unită cu Litia, iar de la 18:30 va fi primită și sfințită icoana Sfântului Mare Mucenic Eustație, oferită în dar de Federația Asociațiilor Vânătorești din România (FeAV), organizație care îl are ca sfânt ocrotitor.

În continuare, de la ora 18:45, va avea loc concertul „Bucuria credin­ței”, susținut de corurile mixte Canticum Bucharest și Vox Coelestis ale parohiei, cu participarea grupului de corn de vânătoare al FeAV.

Luni, în ziua hramului, de la ora 9:30, credincioșii vor putea participa la Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru ctitorii, slujitorii și membrii comu­nității parohiale trecuți la cele veșnice.

Biserica Iancu Vechi-Mătăsari este singura din Capitală ocrotită de Sfântul Mare Mucenic Eustație, sărbăto­rit luni. Celălalt hram al Parohiei Iancu Vechi-Mătăsari este Adormirea Maicii Domnului.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente