Serile duhovnicești de la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Sibiu, organizate în cadrul celei de-a XVI-a ediții a „Zilelor hramului”, continuă prin slujbe religioase și discuții pe teme duhovnicești. În fiecare zi, credincioșii participă la Sfânta Liturghie, iar seara la un Acatist și la o întâlnire duhovnicească. Invitatul de miercuri seara a fost starețul Mănăstirii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Poiana Brașov, arhim. Hristofor Bucur. Împreună cu preoții slujitori la biserica sibiană, arhimandritul a oficiat Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, la care au participat mulți credincioși din parohiile arondate bisericii. După slujba religioasă, un grup de tineri studenți de la Facultatea de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” au interpretat piesa de teatru religios „Iertare”, inspirată din Pilda datornicului nemilostiv.
Credința în viața omului
Cuvântul de învățătură al arhim. Hristofor Bucur a avut ca temă credința și roadele acesteia în viața duhovnicească. Părintele Hristofor a prezentat și câteva exemple concrete de manifestări ale credinței în lume, care uneori intră în contradicție cu viața societății contemporane.
„Credința nu se supune simțurilor. Noi nu trebuie să credem în Dumnezeu pentru că L-am văzut, sau pentru că L-am auzit, ori L-am pipăit. Sfântul Apostol Pavel ne spune despre credință că este «încredințarea celor viitoare, adeverirea celor nevăzute». Credința se bazează pe o lăsare pe seama viitorului și a nevăzutului. Credința n-are nimic de a face cu o constatare a ceea ce este evident. Dacă doar constați că un lucru este într-un fel, aceea nu mai este credință, ci pur și simplu o luare pe seama minții tale a unor adevăruri pe care n-ai cum să le contești”, a subliniat arhimandritul Hristofor Bucur. La final, părintele stareț a răspuns întrebărilor venite de la credincioși.