Zilele Filantropiei în Arhiepiscopia Alba Iuliei

Arhiepiscopia Alba Iuliei și Asociația Filantropia Ortodoxă organizează în perioada 10 iunie – 10 iulie „Zilele Filantropiei” campanie care constă în organizarea unor acțiuni în toate așezămintele sociale din rețeaua Bisericii Ortodoxe Române din județele Alba și Mureș, informează „Ziarul Lumina”.

Mai multe evenimente vor avea loc în casele de tip familial, centrele de zi și cele educaționale care oferă servicii pentru copii, în căminele pentru vârstnici, în centrele de consiliere dar și în celelalte așezăminte sociale, conform unui comunicat emis de biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. În cadrul „Zilelor Filantropiei” se vor deschide porțile tuturor acestor centre sociale către cei care vor dori să le viziteze, să afle despre activitatea socială sau să le ofere ajutor. „Ne dorim, în această perioadă, să prezentăm activitatea din rețeaua de asistență socială a Arhiepiscopiei Alba Iuliei. Dorim să facem cunoscută mai bine munca celor din asistența socială a Bisericii, muncă făcută cu inima curată și cu multă dragoste pentru aproapele nostru” a spus pr. Nicolae Ignat, consilierul social al Arhiepiscopiei.

Zeci de așezăminte sociale

Sectorul Social al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia a fost înființat în 1995, iar în prezent rețeaua de centre și așezăminte sociale din județele Alba și Mureș, însumează 88 de servicii sociale distincte. Arhiepiscopia și Asociația Filantropia Alba Iulia, cu filialele acesteia, oferă servicii sociale familiilor și copiilor în dificultate, persoanelor vârstnice și persoanelor cu handicap, deținuților, persoanelor fără adăpost, femeilor în situație de criză pre și post avort, persoanelor emigrante, în total aproape 5.000 de persoane, confrom comunicatului Asociației. Rețeaua socială însumează 18 case de tip familial, un adăpost săptămânal, un centru de formare a deprinderilor pentru viață independentă, șase centre de zi pentru copii, 11 centre educaționale, un centru maternal cu o capacitate pentru șase mame, un centru rezidențial pentru copii, două centre școală specială pentru 30 copii cu dizabilități, șapte centre rezidențiale pentru vârstnici, un centru de zi pentru vârstnici, 17 servicii socio – medicale de îngrijire la domiciliu persoane vârstnice, cu peste 600 de beneficiari, două adăposturi pentru oamenii străzii, cinci cantine sociale. De asemenea, mai sunt centre de consiliere, de asistență sau de integrarea socio-profesională, locuințe pentru persoane cu handicap, servicii de îngrijire la domiciliu, un cabinet stomatologic etc…

Comentarii Facebook


Știri recente