Zilele Educației Creștin Ortodoxe la Liceul Pedagogic Anastasia Popescu din București

Liceul Pedagogic Anastasia Popescu găzduiește în perioada 21-25 noiembrie 2016 Zilele Educației Creștin – Ortodoxe. Manifestările au debutat luni, 21 Noiembrie 2016, la Praznicul Intrarii in Biserica a Maicii Domnului, cand a fost sărbătorită ziua instituției de învățământ, a precizat Prof. Monica Serbanescu, Presedinte Fondator – Director General la Liceul Pedagogic Anastasia Popescu.

Marți, 22 noiembrie 2016, elevii claselor gimnaziale s-au întalnit cu actorii, regizoarea, scenografa și autorul piesei de teatru creștin Brancoveanu, Ivireanul, dragoste de Biserica si neam. Elevii au avut posibilitatea să pună întrebări echipei.

Fiecare component al echipei care a realizat piesa a adus lamuriri privind procesul de creație al textului (Parintele Bogdan Aurel Teleanu), relația cu personajul întruchipat (actorii Ana Calciu si Tiberiu Paun), viziunea regizorală (Ivona Boitan), precum și proiectarea costumelor și a decorului (Ileana Zirra). La întrebările legate de managementul proiectului a răspuns Malvina Roșu.

Pe tinerii interlocutori i-a preocupat transpunerea istoriei într-un act artistic, transfigurarea prin care datul real se sublimează în viziunea dramatică, raportarea personajelor la eroii istoriei, modul în care personajele negative apar în piesă și, în general, în literatură, acestea  reușind adesea să reliefeze mai pregnant chipurile pozitive, a  declarat Monica Serbanescu.

Manifestările vor continua miercuri, 23 noiembrie 2016, de la ora 17:30, când va avea loc o discuție inițiată de Elena Apostolescu, pornind de la primele două capitole din cartea sa Știința în Biblie și Omul creat în Rai.

De asemenea, vor avea loc dezbateri dintr-o abordare creștin ortodoxă a textelor, cu Mirela Chelaru,autoarea volumului Douăzeci de pași spre mântuire în basmul creștin. În deschiderea serii, va concerta Corul Sfânta Elisabeta al liceului Anastasia Popescu, dirijat de Grațiela Nichita.

Joi, 24 noiembrie 2016, Sergiu Ciocârlan va încerca să răspundă la întrebarea: Ce este Școala?

În  data de 25 noiembrie va fi organizat un stand de cărți și publicații creștin-ortodoxe. Prezentările de carte, cuvânt al editorilor și scriitorilor, dezbateri, vor avea loc între orele 14.00-16.30.

Comentarii Facebook


Știri recente