Zilele Credinței și Culturii la Deva. Tematica ediției este dedicată Anului omagial și comemorativ 2017

Sala de festivităţi Spiru Haret a Inspectoratului Școlar Județean Hunedoara din Deva găzduiește în perioada 27 – 29 iunie 2017 cea de-a patra ediție a Zilelor credinței și culturii, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cadrul ceremoniei de deschidere, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei a rostit un cuvânt de binecuvântare și bun venit participanților din acest an. În continuare a urmat prezentarea prelegerilor.

Acestea au fot susținute de:

  • Preasfințitul Părinte Daniil, Episcop locţiitor al Daciei Felix;
  • Părintele Academician Mircea Păcurariu;
  • Părintele Profesor Nicolae Chifăr;
  • Părintele Profesor Dumitru Vanca.

La final, Părintele George Remete de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia și-a prezentat al treilea volum din lucrarea Ființa și credința, editat recent.

Lucrările simpozionului sunt structurate pe două secțiuni: Slujire și mărturisire în Biserica lui Hristos (secțiune teologică), respectiv Mărturisire și pătimire în Biserica lui Hristos (secțiune de Istorie bisericească).

Tematica ediției din acest an este dedicată Anului omagial al sfintelor icoane, iconarilor şi pictorilor bisericeşti, respectiv Anului comemorativ al Patriarhului Justinian şi al apărătorilor Ortodoxiei în timpul comunismului.

Ediția din acest an a Zilelor Credinței și Culturii la Deva se va încheia joi, 29 iunie 2017, în ziua de prăznuire a Sfinților Apostoli Petru și Pavel. În ziua de sărbătoare, Sfânta Liturghie va fi oficiată de un sobor de arhierei la Catedrala Episcopală din Deva, cu ocazia celui de-al doilea hram al acesteia.

Comentarii Facebook


Știri recente