Sub patronajul Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, grupul „Sfântul Ioan Damaschin” organizează, în perioada 6-9 iunie, cea de-a VII-a ediție a Zilelor Artei Bizantine, informează radiorenasterea.ro. Programul manifestării a fost deschis luni dimineața, cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, slujbă la care răspunsurile au fost date de membrii grupului „Sfântul Ioan Damaschin”.
Tot astăzi, de la ora 20.00, la Bastionul Croitorilor din Cluj-Napoca va avea loc vernisajul unei expoziții de artă bizantină și lansarea unui CD, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, a Preasfințitului Episcop-vicar Vasile Someșanul, a conf. univ. dr. Elena Chircev și a pr. Ioan Gânscă.
Tot în cadrul evenimentului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei va oficia marți, 7 iunie, de la ora 8.00, slujba de sfințire a Paraclisului „Sfântul Stelian” de la Spitalul de Medicina Muncii, de pe str. Pasteur nr. 3-5, Cluj-Napoca. Răspunsurile la strană vor fi date de grupurile psaltice „Lumină lină” și „Sfântul Ioan Damaschin”. Marți va avea loc și o expoziție de artă fotografică, vernisată la ora 13.00, la biserica studențească din Hașdeu.
Zilele Artei Bizantine vor continua miercuri, 8 iunie, programul fiind deschis, de asemenea, prin Sfânta Liturghie de la Catedrala Mitropolitană din Cluj-Napoca, începând cu ora 8.00, la care răspunsurile au fost date de cele două grupuri psaltice menționate. După-amiaza, la ora 18.00, clujenii sunt așteptați la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, unde vor avea loc o lansare de carte și un concert de muzică bizantină susținute de grupul psaltic „Lumină lină”.
Manifestările vor culmina joi, 9 mai, când, la Mănăstirea Nicula, se va săvârși Sfânta Liturghie, cu participarea la strană a grupului psaltic „Sfântul Ioan Damaschin”.
Zilele Artei Bizantine se organizează la Cluj-Napoca pentru al 7-lea an consecutiv, cu sprijinul Mănăstirii Nicula, al Mănăstirii Măgura (Sibiu), al Fundației „N. Steinhardt” și al Mănăstirii Rohița-Boiereni.