Zilele Andrei Șaguna la Sfântu Gheorghe

Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, primul mitropolit al Ardealului, a fost omagiat în municipiul Sfântu Gheorghe cu prilejul comemorării a 140 de ani de la trecerea sa la Domnul. Evenimentul a avut loc la statuia ridicată în apropierea Bisericii ortodoxe și a primei școli confesionale românești din Sfântu Gheorghe și face parte din programul manifestării „Zilele Andrei Șaguna”, organizată în perioada 24-30 iunie de Liga cultural creștină „Andrei Șaguna”, cu sprijinul Episcopiei Covasnei și Harghite, precum și a altor instituții, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Manifestările comemorative reunite sub genericul „Zilele Andrei Șaguna” continuă cu expoziții, lansări de carte, mese rotunde și dezbateri pe teme legate de istoria și cultura românească etc., care se desfășoară, în mare parte, la Centrul Ecleziastic de Documentare „Mitropolit Nicolae Colan”, din Sfântu Gheorghe. Printre participanți se află Înalt Preasfințitul Arhiepiscop Ioan, al Episcopiei Covasnei și Harghitei, alături de oameni de cultură, cercetători, teologi, muzeografi, arheologi, istorici, etnografi, arhiviști, sociologi etc.

Zilele „Andrei Șaguna”, manifestare aflată la cea de-a XXI-a ediție, se încheie pe 30 iunie cu „Nedeia Sânpetrului”, sărbătoarea câmpenească a comunii Vâlcele, județul Covasna, în cadrul căreia au loc spectacole, cu participarea unor artiști și formații folclorice din județele Covasna și Harghita.

Comentarii Facebook


Știri recente