Zile de sărbătoare închinate Cuvioasei Parascheva, la Iași

Alături de moaștele Cuvioasei Parascheva și de Icoana Maicii Domnului Prodromița, anul acesta vor fi așezate spre închinarea pelerinilor și moaștele Sfântului Simeon de la Muntele Minunat. Acestea vor fi aduse de la Mănăstirea Neamț, în cursul serii de joi.

Programul evenimentelor prilejuite de sărbătoarea Sfintei Parascheva va continua vineri dimineață. La ora 6:30, moaștele Cuvioasei vor fi scoase în procesiune din Catedrala mitropolitană și vor fi așezate spre închinare într-un baldachin amenajat pe platoul din fața Căminului preoțesc „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Tradiționalul pelerinaj „Calea Sfinților” va fi organizat pe străzile Iașiului, vineri seară, de la ora 19:00. Procesiunea cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și cele ale Sfântului Simeon de la Muntele Minunat, se va desfășura pe traseul: strada I. C. Brătianu până la intersecția cu strada Cuza Vodă (Clădirea Operei) – strada Cuza-Vodă până la intersecția cu strada Armeană – Biserica „Sfântul Sava” – strada Costache Negri – Bulevardul „Ștefan cel Mare și Sfânt”. După ce se va intra în curtea Catedralei Mitropolitane, cinstitele odoare vor fi reașezate în baldachinul din fața Căminului preoțesc.

În toată această perioadă, până în seara zilei de pomenire a Cuvioasei Parascheva, 14 octombrie, programul liturgic de la Catedrala mitropolitană din Iași va fi unul special.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…