Zi de sărbătoare la Grădinița nr. 27 din Oradea

Grădinița nr. 27 din Oradea aniversează, în aceste zile de început de aprilie, 36 de ani de existență. Înființată în luna aprilie a anului 1977, grădinița orădeană este una dintre unitățile de elită de nivel preuniversitar din județul Bihor, fiind, începând din anul 1992, grădiniță de aplicație, în care își desfășoară practica pedagogică elevii de la profilul pedagogic al Colegiului Național „Iosif Vulcan” din Oradea, cu alte cuvinte, locul în care se formează viitoarele cadre didactice din învățământul preșcolar și primar bihorean.

Activitățile festive dedicate momentului s-au desfășurat în ziua de 4 aprilie 2013, sub genericul Porți deschise, și au debutat printr-un moment religios oficiat, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Pop, vicar eparhial al Episcopiei Oradiei, și Părintele Simion Goga, inspector eparhial pentru cateheză, în care s-au înălțat rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu, pentru toate binefacerile revărsate, de-a lungul celor 36 de ani de existență, asupra cadrelor didactice și copiilor din această grădiniță. A urmat o prezentare a spațiilor grădiniței și un moment artistic în care micuții grădinari și-au arătat talentele, cu candoarea și nevinovăția specifică vârstei. Începând cu ora 12 s-a desfășurat o sesiune de comunicări ale cadrelor didactice din grădiniță și de la alte instituții partenere, cu tema „Exemple de bună practică în aplicarea activităților integrate în învățământul preșcolar”.

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, din anul 2011, între Grădinița nr. 27 din Oradea și Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Ierarh Andrei, Mitropolitul Transilvaniei” din Oradea a fost încheiat un parteneriat educațional, în cadrul căruia s-au desfășurat o serie de acțiuni menite să contribuie la formarea religioasă și morală a micuților preșcolari, după cum ne-a transmis Pr. Prof. Radu Rus.

Astfel, în mai multe rânduri, copiii grădiniței au participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală, s-au împărtășit și li s-a vorbit, pe înțelesul lor, pe diferite teme religioase, iar Corul de copii „Îngerașii” al noii Catedrale Episcopale orădene i-a colidat și le-a împărțit daruri micuților, din partea Preasfințitului Părinte Sofronie, în preajma sărbătorii Nașterii Domnului.

În felul acesta, parteneriatul este o extindere a programului catehetic pe care Catedrala Episcopală îl desfășoară cu copiii, cu tinerii și cu adulții, și spre grădinițele orădene, constituindu-se, totodată, într-un exemplu de bună practică a legăturii dintre Biserică și Școală.

Comentarii Facebook


Știri recente