Zi de hram la Mănăstirea Rohia din Maramureș

Praznicul Adormirii Maicii Domnului a fost cinstit cu multă evlavie și în ținutul pitoresc al Maramureșului. La Mănăstirea „Sfânta Ana”- Rohia din „Țara Lapușului” mii de credincioși, tineri și bătrâni, au urcat miercuri, 15 august 2012, „Dealul Viei” pentru a lua parte la slujba de hram.

Sfânta Liturghie de la mănăstirea unde își doarme somnul de veci Nicolae Steinhardt a fost oficiată în altarul de vară de PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Răspunsurile au fost date de corul Catedralei Sf. Treime din Baia Mare, după cum ne inormează TRINITAS TV.

„Anul acesta am patronat hramul mănăstirii Rohia unde se adună mulți credincioși cu un specific aparte, toți fiind din zona Lăpușului, oameni credincioși și evlavioși care vin încă din ajun și rămân până în ziua sărbătorii când are loc Liturghia solemnă și pleacă după binecuvântarea finală. Ei petrec în Priveghere, în cântări și rugăciuni, îi încredințează Maicii Domnului toate necazurile, nevoile, bucuriile și gândurile lor frumoase și luminoase”, a spus PS Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului.

Mănăstirea „Sfânta Ana”- Rohia, așezată în mijlocul unui codru de fag și stejar este unul dintre cele mai frumoase și vizitate așezăminte monahale din țară.

La final Preasfințitului Părinte Arhiereu-vicar Iustin Sigheteanul i-a fost oferit titlul de cetățean de onoare al orașului Târgu Lăpuș.

Potrivit unei tradiții de peste 50 de ani, credinciosii din Groșii Țibleșului au oferit o masa calda tuturor credinciosilor veniți la mănăstire.

Comentarii Facebook


Știri recente